På gång i höst

Hösten har kommit igång på allvar och här kommer en liten uppdatering om vad som händer i föreningen framöver.

Under hösten planeras inte någon större träff med workshops som vi hade förra året i Malmö. Däremot bubblar det lite kring mer informella, lokala träffar.

I Kristianstad blir det bland annat den 21 september en informell träff inriktad mot den kommunala sektorn. Har man möjlighet att vara med är man välkommen men det är ett begränsat antal platser i rummet (utöver kort varsel så klart). Intresseanmälan till detta kan skickas till info@qgis.se och märkas Träff Kristianstad 2018. Tema  kretsar kring kommunal planering, webbkartor, ruttning, 3D mm.

Sedan har föreningen blivit inbjudna till QGIS Norges möte den 5 december i Oslo. Mer information om detta finns på QGIS Norges hemsida: https://qgisnorge.github.io/

Vårens träff och årsmöte har styrelsen börjat nysta i och det finns idéer om upplägg och plats. Men finns det organisationer eller personer som har möjlighet att ställa upp med lokal och/eller hjälpa till med arrangemanget är ni varmt välkomna att skicka ett mail till styrelsen på info@qgis.se. Märk mailet Årsmöte 2019.

Utöver vår guldsponsring av QGIS som beslutades på årsmötet så har vi också beslutat att stötta ett crowdfunding-projekt av North Road. Mer information om detta här: https://north-road.com/edit-features-in-place-using-qgis-spatial-operations-campaign/

Allt gott!

/Styrelsen